Και για όσους δυσανασχέτησαν για την χρέωση που έβαλαν στις πλαστικές σακούλες στα σούπερ μάρκετ σας έχω κι άλλα νέα.

 

Η Βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να το πάει ένα βήμα παρά πέρα και πιέζει να περάσει νέο νομοσχέδιο το οποίο επιβάλλει 25 λεπτά στα φλιτζανάκια take away από τις καφετέριες.

 

Οι Άγγλοι χρησιμοποιούν περίπου 2.5 δισεκατομμύρια τέτοια φλιτζάνια ετησίως με αποτέλεσμα όλα αυτά να καταλήγουν στη χωματερή. Για να μειωθούν αυτά τα νούμερα η Βρετανική βουλή προσπαθεί να περάσει το νέο νομοσχέδιο, μέχρι τουλάχιστον να μειωθούν αυτά τα νούμερα. Σκοπός, λοιπόν, της απόφασης αυτής είναι να αποκτήσουν οι καταναλωτές οικολογική συνείδηση και να αρχίσουν να παίρνουν δικά τους επαναχρησιμοποιούμενα  ποτηράκια.

 

Σε αυτό το σημείο γνωστές εταιρίες κάνουν την πρόταση τους με τα νέα επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια καφέ από bamboo και ανακυκλώσιμα υλικά.

 

Παρ΄ όλα αυτά το καταναλωτικό κοινό είναι ακόμα διχασμένο, με πολλούς να είναι υπερασπιστές αυτής της κίνησης και τους άλλους μισούς να υποστηρίζουν πως οι επιχειρήσεις είναι αυτές που πρέπει να φροντίσουν να χρησιμοποιούν ποτηράκια από ανακυκλώσιμα υλικά και όχι να επιβαρύνεται ο καταναλωτής.